Школски живот у ОШ ”Иван Гундулић” је изазован, забаван, узбудљив, тежак и невероватно задовољавајући посао. Наш школски живот није нимало  досадан.  Верујемо да сваки ученик има капацитет да буде маштовит и креативан и значајан нагласак је дат на креативним активностима.

Постоји нешто за свакога у ОШ ”Иван Гундулић”. То није само школа, то је искуство. То је живот пун могућности!

 

 

ЗАШТО ОДАБРАТИ ОШ“ИВАН ГУНДУЛИЋ“

 

KО СМО?

 * Школа са дгогодишњом традицијом;

 

*  Успешна смо школа у урбаној средини;

 

* Остварујемо висок квалитет у настави планирањем и организовањем стручног усавршавања целог колектива, као и индивидуалним усавршавањем наставника;

 

* Бројно је учешће наших ученика на такмичењима свих рангова уз остварене високе пласмане и награде. Више од 30% од укупног броја ученика учествује на такмичењима различитих рангова

 

* Пружамо ученицима могућност да задовоље своја интересовања кроз различите посебне програме ваннаставних активности;

 

* Естетски унапређујемо животну и радну средину;

 

* Опредељени смо за стално увођење иновација у настави и ваннаставним активностима;

 

* Имамо добру сарадњу са родитељима и локалном заједницом;

 

 

*Једна од особености, а и предности наше школе је постојање целодневне наставе у првом и другом разреду.

 

* Ова врста наставе подразумева  комбинацију наставе и слободних активности. Тренутно у нашој школи постоје два одељења целодневне наставе у првом разреду и једно одељење у другом разреду. На основу анализа и потребе родитеља, деца могу да бораве у школи од 07:00 до 16:30 часова. Настава почиње у 09:00 часова. У целодневној настави, као посебном облику наставе, предају два учитеља. Поред обавезних предмета (српски језик, математика, свет око нас, ликовна култура, музичка култура, физичко васпитање), ученици имају наставу и из изборних предмета (грађанско васпитање, верска настава, лепо писање, чувари природе, народна традиција, од играчке до рачунара). Од првог разреда се учи енглески језик. Ученици имају самосталан и креативан рад који је саставни део плана и програма целодневне наставе. Наравно, распоред часова је направљен тако да се смењују периоди учења и слободних активности. У периоду који није обухваћен наставом, организовано је дежурство учитеља. Такође, врло је битно напоменути да школа има школског полицајца. Због тога је наша школа још привлачнија за Вас и Вашу децу.

 

    *Учионице у којима се изводи целодневна настава су лепо опремљене. Све учионице имају ормариће у којима ученици остављају своје уџбенике, свеске, опрему и други прибор. Ормарићи су направљени да ученици своје књиге не морају да носе кући. На тај начин омогућавамо ученицима лагоднији и  лепши боравак у школи. У време  слободних активности ученици цртају, слушају музику, уче разне игре, користе библиотеку, играју се у школском дворишту, припремају приредбе за родитеље, учествовују у многим културним дешавањима и на тај начин развијају позитиван однос према школи, учењу и дружењу.

*Свим будућим првацима желимо срећан почетак и пуно успеха! Унапред се радујемо осмесима којима ћете улепшати нашу школу!